De belangrijkste meubel trends van 2023

2023-01-20
De interieurblogger

2023 is een jaar waarin het interieur- en meubelontwerp zal evolueren. We staan op het punt een nieuwe trend in te gaan, waarbij technologie en design hand in hand gaan. Wat betekent dit voorde meubels in jouw interieur? En hoe zal dat eruit zien?

Focussen op Sustainability

Een van de grootste trends van de komende jaren is duurzaamheid. Ecologisch ontwerp wordt steeds belangrijker als het gaat om interieur- en meubelontwerp. Ook het gebruik van recyclingmateriaal en hergebruikte materialen zal volgend jaar veelvoorkomend zijn. We zullen ook meer energiezuinige meubels zien die zijn gemaakt van duurzame materialen.

Moderne technologie in design

De andere trend is het toevoegen van moderne technologie aan meubels. We zien steeds meer slimme objecten, zoals slimme lampen en slimme stoelen, die verlichting, audio en andere functies bieden. Ook hebben we gezien dat meubels steeds meer verbonden raken met het internet, waardoor ze allemaal kunnen communiceren met elkaar.

Meer plezier in meubelontwerp

Tot slot zijn we eraan gewend om onze meubels te gebruiken voor functionele doeleinden, maar de meeste mensen vergeten dat meubelontwerp ook plezierig kan zijn. In plaats van alleen praktische doeleinden te dienen, maken meubels deel uit van de sfeer van een woning of kantoor. Door creatieve, kleurrijke meubels toe te voegen, creëert u een aantrekkelijk en gezellig interieur.

Kortom, 2023 belooft een boeiend jaar te worden voor interieur- en meubelontwerp. We zullen zien hoe de trends zich verder ontwikkelen en welke invloeden ze zullen hebben op de manier waarop we onze ruimtes inrichten.